KARADAĞLI SIRPLAR YENİ KURULAN HÜKÜMETİ PROTESTO ETTİ

Karadağ’da yaşayan Sırplar Çarşamba günü Batı yanlısı lider Milojko Spajic tarafından yeni bir hükümet kurulmasına karşı protesto düzenledi.

Protestocular, hükümette Sırbistan ve Rusya yanlısı partilerin olmamasını protesto etti. Protestocular bazı ana yolları kapatarak “ihanet affedilmez” sloganları attı.

Polis, protestoyu düzenleyenlerin ilgili makamlardan izin almadığını, her şeyin gözlemlendiğini, hatta filme alındığını söyledi.

Karadağ’daki Sırp vatandaşların protestosu, Belgrad’daki yetkililerin Rusya yanlısı ve Sırp yanlısı partilerin yeni hükümette temsil edilmediğine ilişkin açıklamalarının ardından geldi.

Parlamentoda sandalye kazanan partilerle görüşmelerde bulunan Batı yanlısı lider Milojko Spajic, “Avrupa Şimdi” listesinin oluşturulması için gerekli desteği aldığını söyledi.

Spajic, Karadağ medyasına yaptığı açıklamada, “Koalisyon, seçim kampanyası sırasında vaat edilen tüm programları yerine getirecek ortak bir hükümet kuracak” dedi.

Avrupa Birliği’ne yönelik gerekli reformları hızlandırmak amacıyla bir yıl önce kurulan “Avrupa Şimdi” hareketi, 11 Haziran’da yapılan seçimlerde parlamentoda 24 sandalye kazandı./Balkan Postası

 

Ilgili Haberler