BOSNA HERSEK’TEN UKRAYNA’YA DİKKAT ÇEKEN ÇAĞRI: BARIŞIN KENDİ KOŞULLARINIZ ALTINDA GERÇEKLEŞMESİNİ SAĞLAYIN

Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Željko Komšić Ukrayna’nın Bağımsızlık Günü kutlamaları kapsamında Kiev’e gitti. Bağımsızlık Meydanı’nda toplanan kalabalığa seslenen Komšić, Ukraynalılara Bosna Hersek’in acı tecrübelerini örnek gösterdi ve “Barışın kendi koşullarınız altında gerçekleşmesini sağlayın çünkü ülkenizin geleceği buna bağlı olacak.” dedi.

Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Željko Komšić, Ukrayna’ya resmî ziyarette bulundu. Dün Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski ile görüşen ve Kırım Platformu üyeleri toplantısına katılan Komšić, bugün ise Kiev Bağımsızlık Meydanı’nda vatandaşlara seslendi. Ukrayna Bağımsızlık Günü kapsamında konuşan Komšić, Ukrayna’nın Bosna Hersek’in acı tecrübelerinden ders çıkarması gerektiğine dikkat çekti.

UKRAYNA’YA BAĞIMSIZLIK GÜNÜ MESAJI

Balkan News’in haberine göre Ukrayna’nın bağımsızlık yıl dönümün bu sene tam anlamıyla kutlanamayacağını çünkü Rusya’nın haksız, hiçbir sebep olmaksızın başlattığı yasa dışı saldırısının devam ettiğini belirten Komšić “Cesur Ukrayna askerleri cephe hattını savunuyor ve Ukrayna topraklarını geçici Rus işgali altından yeniden ele geçirmek için kan döküyor” dedi.

“BARIŞIN KENDİ KOŞULLARINIZ ALTINDA GERÇEKLEŞMESİNİ SAĞLAYIN”

Bosna Hersek halkının Ukrayna’nın yanında olduğunu vurgulayan Komsic, sözlerine şu şekilde devam etti:

Savaşın korkunçluklarını, saldırıları, yıkımı ve savaş suçlarını çok iyi biliyoruz. Ukrayna’nın mücadelesine tanıklık etmek, yakın zamandaki silahlı mücadelemizi hatırlatıyor, ancak ülkemizin, kurumlarının ve benzersiz kimliğinin yok edilme girişimlerine karşı bugün karşılaştığımız zorlukları da hatırlatıyor. Ülkenizi ve geleceğinizi savunurken, savaşta cesurca koruduğunuz şeyleri tehlikeye atabilecek barışta uzlaşmalardan kaçının! Barışın kendi koşullarınız altında gerçekleşmesini sağlayın, çünkü ülkenizin geleceği buna bağlı olacak.

Ilgili Haberler