DJOKOVİÇ, KARİYERİNİN EN ZOR MAÇLARINDAN BİRİNİN ARDINDAN FORMASINI YIRTTI: SANKİ NADAL İLE OYNUYORDUM

Sırp tenisçi Novak Djokovic, yaklaşık dört saatlik oyun ve kariyerinin en zor maçlarından birinin ardından Carlos Alcaraz’ı yenerek ATP Masters Cincinnati’yi kazandı. Maçtan sonra kutlama esnasında gömleğini yıktı.

Djokovic için bu, Cincinnati’de kazananın üçüncü şampiyonluğuydu ve harika bir maçın ardından gömleğini yırttı ve bu şekilde turnuvayı ne kadar önemsediğini gösterdi.

Tüm bunlar büyük bir dönüşün ardından geldiği ve aynı zamanda bu turnuvanın tarihindeki en uzun final olduğu için Djokovic coşkusunu gizleyemedi.

Djokoviç “Maçın bazı aşamalarını bir oyuncu, diğerlerini başka bir oyuncu kazandı. İyi başladım, bu yüzden fiziksel olarak mücadele ettim ve o bundan faydalandı, sette önde ve mola avantajı vardı. Arayı kazandığımda bir şansım olduğunu düşündüm, savaştım, kendime inandım… Üçüncü sette şansım oldu ve maçlarda 5:3’lük maç puanı inanılmazdı ve tüm bu maçın bir örneğiydi. Kariyerimin zihinsel, duygusal ve fiziksel olarak heyecanlı ve zor maçıydı” dedi.

“Alcaraz beni şaşırtmadı, büyük maçları kazanması etkileyici, maçın en önemli anlarında her zaman cesur. Şapkasının çıkarılması gerekiyor, olgun oynuyor ve 20 yaşındaki biri için baskıyı çok iyi idare ediyor.” Sahadaki his bana kariyerimizin zirvesindeyken Nadal’a karşı oynuyormuşum gibi geldi” dedi.

Bu iki tenisçinin gerçek bir spor şölenine dönüşeceği kesin olan yeni maç, 28 Ağustos’ta başlayacak maç Amerika Açık’ta izlenebilir./Balkan Postası

Ilgili Haberler