AEK TARAFTARLARINDAN HIRVATLARA MESAJ: ÇOK SAYIDA SIRP SİZİ HAPİSHANEDE ”BEKLİYOR”

AEK taraftarları, geçtiğimiz hafta Atina’da Dinamo Zagreb holiganlarıyla çıkan çatışmada hayatını kaybeden taraftar Mihalis Katsuris’in Nyon’daki UEFA genel merkezi önünde protesto pankartı açtı.

İsviçre’de yaşayan AEK taraftarları, Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Dinamo Zagreb ile oynanacak maç öncesinde protestolarını dile getirmek istedi.

UEFA genel merkezinin önüne iki pankart astılar. Birinde “Mihalis geldi, huzur içinde yatsın” yazıyordu, diğerinde ise şiddetle “Nazileri futboldan çıkarın” yazıyordu.

Bu arada, tutuklanan 105 Hırvat holigandan 41’inin Yunanistan genelindeki 16 cezaevine dağıtılmasıyla ilgili dünkü kararların açıklanmasının ardından, tutukluların Yunanistan genelindeki cezaevlerine nakli bugün başladı.

Tutuklananların ebeveynlerinin Hırvatistan Hükümeti’ne ve Cumhurbaşkanı Zoran Milanoviç’e hitaben yazdıkları bir mektupta olası bir intikam korkusuyla hepsinin tek bir hapishaneye yerleştirilmesi ve ayrılmamaları yönünde çağrıda bulundular.

Yetkililerin endişesi, mahkumların güvenliğini nasıl sağlayacaklarıdır, bu nedenle Suçla Mücadele Politikası Genel Sekreterliği, tutukluların güvenli bir şekilde alıkonulması için önlem alan tüm gözaltı merkezlerinin idareleriyle temasa geçti.

İçlerinde Hırvat holiganlara karşı nefret besleyen çok sayıda Sırp olması ve aynı zamanda Yunanlılar ve diğer mahkumların fiziksel yakınlığı, hapishane yönetimleri için ek bir “baş ağrısı” oluşturmakta. Bu nedenle, özellikle dikkatli olmaları için emirler verildi. çatışmaya yol açabilecek temaslar ve yerel polis yetkililerinin hazırlıklı olmasının yanı sıra tüm cezaevlerinde önlemlerin ve gözetimin artırılması için planlar yapıldı.

Hırvat mahkumları özel yerlerde tutmanın mümkün olduğu durumlarda bu yapılacaktır. Örneğin Korydallos cezaevine nakledilen sekiz kişi ayrı bir koğuşta tutuluyor, bu nedenle diğer tutuklularla iletişimleri kesiliyor./Balkan Postası

Ilgili Haberler