SLOVENYA SEL NEDENİYLE PAZARTESİ GÜNÜNÜ DAYANIŞMA GÜNÜ İLAN ETTİ

Slovenya Hükümeti, 14 Ağustos Pazartesi gününü dayanışma günü ilan etmeye karar verdi ve vatandaşlar sellerin yol açtığı hasarı onarmaya yardımcı olmak için bir gün izin alacak.

STA’nın bildirdiğine göre, Başbakan Robert Golob, ülkenin dayanışma ruhu içinde zor dönemi bitirmek istediğini ve insanların bir tanıdık, komşu, arkadaş ve şiddetli selden etkilenen herkese yardım etmek için bir gün izin alacağını söyledi.

Golob, Instagram’da yayınladığı video mesajında, son günlerde yaşanan sel felaketiyle ilgili vatandaşlardan çok sayıda girişim ve teklif geldiğini, bunlardan birinin de sel felaketinden etkilenenlere herkesin gösterebilmesi için 14 Ağustos’un tatil ilan edilmesi olduğunu belirtti.

Slovenya Ticaret ve Sanayi Odası, dayanışma gününün ülkenin diğer bölgelerindeki şirketler için ek maliyetler yaratacağını belirterek bu kararı eleştirerek, hükümetin bir gün izin yerine günlük maliyetin düşürülmesini emretmesinin daha iyi olacağını belirtti.

Oda, tatil gününün selden etkilenen, hasarı onarmayı başaran ve yeniden başlamayı planlayan şirketleri de etkileyeceğine inanıyor.

Geçen hafta sonunda Slovenya’yı vuran sel, bağımsızlıktan bu yana görülen en kötü doğal afet ilan edildi. Ülkenin üçte ikisi harap oldu, çoğu evini kaybetti ve altı kişi hayatını kaybetti./Balkan Postası

Ilgili Haberler