KURTİ: GÜVENLİK GÜÇLERİNİ BAŞKALARINA SALDIRMAK İÇİN DEĞİL, KENDİMİZİ SAVUNMAK İÇİN GÜÇLENİYORUZ

Kosova Başbakanı Albin Kurti bugün “Üniversite Çalışmaları Merkezi KBS”nin öğrenci kuşağının mezuniyet töreninde yaptığı açıklamada, Kosova’nın güvenlik güçlerini başkalarına saldırmak için değil, kendini koruyacak kadar güçlü kılmak için güçlendirdiğini söyledi.

“Orduyu başkalarına saldırmak için değil, kendimizi savunacak kadar güçlü kılmak için güçlendiriyoruz. Herkes için daha güvenli, daha adil ve daha eşit bir Kosova için. Ordunun bu yılki bütçesi 141,2 milyon avro ve silahlanma yatırımları arttı. Önceki hükümete göre yüzde 191 daha fazla” dedi.

Bugünkü tezahüratın gelecek için umut verdiğini belirterek, orada bulunan Harbiyelilerin ailelerine teşekkür etti.

“Kosova Güvenlik Güçleri Üniversite Çalışmaları Merkezi’ndeki bugünkü etkinlik bize gelecek için umut veriyor ve geçmişle gurur duymamızı sağlıyor” dedi.

İnsan kaynağının her ordunun bel kemiği olduğunu, eğitimli ve eğitimli personelin mesleki gelişimin ve savunma sisteminin inşasının temeli olduğunu sözlerine ekledi.

“Dört yıllık sıkı çalışma ve bağlılık bugün subay unvanı ile ödüllendiriliyor ve bu güçler yakın gelecekte ülkemizin kurtuluşunu ve özgürlüğünü siyasi ve askeri olarak destekleyen NATO ittifakının bir parçası olacak” dedi./Balkan Postası

Ilgili Haberler