KOSOVA İÇİŞLERİ BAKANI POLİSİN BİR TERÖR SALDIRISINI ENGELLEDİĞİNİ DUYURDU

Kosova İçişleri Bakanı Xhelal Sveçla, polisin ülkenin kuzeyinde terör saldırısını önlediğini açıkladı.

Sveçla, sosyal ağlarda yaptığı paylaşımda, Zveçan Belediyesi’ne yaklaşık 100 metre mesafede Belgrad plakalı bir aracın tespit edildiğini ve içinde çok miktarda silah, patlayıcı ve çeşitli mühimmat bulunduğunu bildirdi.

Sveçla, tüm bu araçlar, Kosova Cumhuriyeti vatandaşlarına ve kurumlarına karşı terör saldırıları gerçekleştirmeye yönelikti.

“Kosova polisi bir terör saldırısını önledi. Kosova Polisinin özel birimlerinin yoğun müdahalesi ve alınan bilgi/istihbarat sayesinde, bugün Zvecan Belediyesinden yaklaşık 100 metre uzaklıkta, içinde büyük miktarlarda silah, patlayıcı cihaz ve mühimmatın bulunduğu Belgrad plakalı bir araba tespit edildi. Zolla, Osa, patlayıcılar, otomatik silahlar, önemli miktarda mühimmat, sersemletici bombalar, askeri üniformalar ve çantalar dahil olmak üzere çeşitli araçlar keşfedildi.

Tüm bu araçlar, Kosova Cumhuriyeti vatandaşlarına ve kurumlarına karşı terör saldırıları gerçekleştirmeye yönelikti. Bu, Sırbistan’ın bu tür grup ve örgütler aracılığıyla ülkemizi istikrarsızlaştırmayı amaçladığının bir başka kanıtıdır. Kosova Polisi, diğer tüm güvenlik kurumlarıyla birlikte, ülkemizin güvenliğine zarar vermeyi amaçlayan olası herhangi bir eylemi önleme taahhüdünü sürdürmektedir. Sveçla Facebook’ta, “Bu vaka, son birkaç hafta içinde askeri silahlara sahip arabaların ve diğer araçların Kosova’ya Sırbistan topraklarından girdiğine dair Kosova Cumhuriyeti Güvenlik Kurumları tarafından alınan bilgileri doğruluyor” dedi./Balkan Postası

Ilgili Haberler