RAMA: KOSOVA NEDENİYLE ARNAVUTLUK, SIRBİSTAN İLE TÜM İLİŞKİLERİNİ SIFIR NOKTASINA DÖNDÜRDÜ

Arnavutluk Başbakanı Edi Rama bugün Kosova polisleri serbest bırakılıncaya kadar Açık Balkanlar girişimi de dahil olmak üzere Belgrad ile ilişkilerini kestiğini duyurdu. Şimdi bunu Sırbistan ve Arnavutluk’un sıfır noktasına döndüğünü söyleyerek açıkladı.

Günün erken saatlerinde Arnavut medyasında, Başbakan Rama’nın Sırbistan ile ilişkiler konusunda somut bir adım atmaya ve bunun da Belgrad ile diplomatik ilişkileri kesmeye karar verdiği bildirildi.
Euronews Arnavutluk’a göre, Sırbistan tutukluluklarını “haksız” olarak nitelendirdiği Kosovalı polisleri serbest bırakana kadar bu böyle devam edecek.

“Görüşme olmayacak, başka bir gelişme yok. Tüm iletişim kanallarını kesiyoruz ve ben sadece üç Kosovalı polisi serbest bıraksınlar diyorum. Daha fazla söylenecek bir şey yok.”

Başbakan Rama şimdi BHRT için yaptığı açıklamada, açıklamasının diplomatik ilişkilerin sona ermesi değil, sıfıra dönüş anlamına geldiğini söyledi.

BHRT’ye konuşan Rama, “Burada diplomatik ilişkileri koparmaktan bahsetmiyoruz, ancak ilişkiler sıfıra dönüyor” dedi./Balkan Postası

Ilgili Haberler