KURTİ, KOSOVA POLİSLERİNİN KAÇIRILDIĞI YERDEKİ DELİLLERİ AÇIKLADI

Kosova Başbakanı Albin Kurti, Sırp polis birimlerini sorumlu tuttuğu, üç Kosovalı polis memurunun kaçırılmasıyla ilgili bir kez daha konuştu.

Kosova lideri, kaçırılma sırasında üç polis memurunun yemek yerken kaçırıldıklarını açıkladı.

Kurti, “Onlara  15 kişi tarafından kuşatıldılar. Bugün Belgrad’daki büyükelçimiz Jetish Jashari, Sırbistan tarafından rehin tutulan üç polisi ayrı ayrı ziyaret etti. Üç polisin birbirinin aynı üç ifade var” dedi.

Sırbistan’dan 15 polis tarafından aniden yakalandıklarında polislerin durdukları yerle ilgili ayrıntılar verdi ve olay yerinden fotoğraflar  yayınladı.

Kurti “Yemek masasının olduğu yer polis otosuna 7 metre uzaklıkta. 15 Haziran’dan beri tam olarak işaret ettiğimiz yerde: 1 kilometre içeride, ikisinde de 300 metre yani 670 metre.”dedi.

Kurti, elimizdeki kanıtlar Kosova’nın bu konuda haklı olduğunu ıspatlıyor, dedi.

Kurti, “Üç polisin derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz. Koşulsuz olarak serbest bırakılmaları gerekiyor” diye belirtti.

Ayrıca Başbakan, olay nedeniyle uluslararası toplumun tepkisini istedi.

Kurti “Aynı zamanda uluslararası faktörlerden, Avrupa Birliği’nden, Amerika Birleşik Devletleri’nden ve NATO’dan Sırbistan’ın 9 Haziran 1999 tarihli Kumanovo askeri-teknik anlaşmasının 4. maddesini de ihlal eden saldırganlığını kınamalarını istiyoruz.”dedi./Balkan Postası

Ilgili Haberler