MÜSLÜMANLARIN YÖNETTİĞİ AMERİKAN ŞEHRİ, ŞEHİR BİNALARINDA LGBT BAYRAKLARININ ASILMASINI YASAKLADI

ABD Michigan, Hamtrack belediye meclisini 2015’te Müslümanlar kazandı. Bu belediye meclisi LGBT sembollerini yasaklama kararı aldı.

Hamtrack’ta Müslüman çoğunluk yaşıyor. Bu belediyede Bangladeş, Yemen, Boşnak ve Arnavut kökenliler yaşıyor. 2020 nüfus sayımına göre, Hamtramck sakinlerinin% 30 ila% 38’i Yemen kökenli ve% 24’ü, çoğu Bangladeşli olmak üzere Asya kökenlidir.

Bazı Hamtramck Müslümanları, sadece çocukları korumak istediklerini ve eşcinsellerin “evlerine kalmaları” gerektiğini söylüyor.

2021’de yüzde 67 oyla Yemen asıllı ilk Amerikan belediye başkanı seçilen Belediye Başkanı Amer Ghalib (43), The Guardian’a herkes için adil bir şekilde yönetmeye çabaladığını ancak LGBTQ+ destekçilerinin gündemlerini başkaları üzerinde “zorlamalar yaparak” gerilimi tırmandırdığını sözlerine ekledi..” .

Ghalib, Majewski’ye ve belediye meclisinin Müslüman siyasetçiler tarafından tamamen kontrol altına alınmasıyla sonuçlanan son seçimlere atıfta bulunarak, “Duruma aşırı bir tepki var ve bazı insanlar kaybettikleri gerçeğini kabul etmeye istekli değiller.” dedi./Balkan Postası

Ilgili Haberler