KOSOVA’NIN KUZEYİNDE ŞİDDET DEVAM EDİYOR, SIRP PARAMİLİTERLERİ DÖRT GAZETECİYİ YARALADI

Kosova’nın kuzeyindeki Leposaviç belediyesinde bugün maskeli kişiler medya ekiplerine saldırdı. Leposaviç’te Kosova devlet televizyonu RTK kameramanı Bardh Bekteshi fiziksel saldırıya uğradı ve kamerası kırıldı.

Kosova Gazeteciler Derneği (AGK), kameramanın başından ve vücudundan ciddi şekilde yaralandığını duyurdu.

“Leposaviç’te medya saldırıya uğradı, RTK kameramanı Bardh Bekteshi başından ve vücudundan ciddi şekilde yaralandı. Priştineli medya ekipleri bugün Leposaviç’te görevlerini yaparken vahşi bir saldırının hedefi oldu. RTK kameramanı Bardh Bekteshi, fiziksel saldırıya uğradı. AGK’dan yapılan açıklamada, sahadaki ekiplerin Kosova Gazeteciler Cemiyeti’ne gönderdiği rahatsız edici videonun yer aldığı belirtildi.

AGK, fiziksel saldırının yanı sıra Bektaş’ın kamerasının da kırıldığını açıkladı.
Gazeteci Venera Xhoxhaj AGK’ya yaptığı açıklamada, protestocuların Tëvë1, RTV Dukagjini, RTK, Klan Kosova ve KTV medya ekiplerine taş attığını gösterdi.

“Bize taş attılar, bazı arkadaşlar çıkarken yere düştüler ve kameramanımız Bardh Bektesh itilip yere yığıldı, ardından fiziksel saldırıya uğrayarak başından ve vücudundan yaralandı” dedi.

Kosova Gazeteciler Derneği, Kosova Polisine ve bu belediyedeki uluslararası mevcudiyete, o belediyede ikamet eden gazetecileri ve kameramanları güvenceye almaları için acilen çağrıda bulundu.

AGK, bu saldırıyı şiddetle kınıyor, aynı zamanda gazetecilerin güvenliği ve basın özgürlüğü ile ilgilenen uluslararası kuruluşların ülkenin kuzeyinde meydana gelen tüm bu saldırılardan haberdar edileceğini duyuruyor./Balkan Postası

Ilgili Haberler