AVRUPA BİRLİĞİ KURTİ VE VUÇİÇ’İ BRÜKSEL’E ÇAĞIRDI

Avrupa Birliği’nin ortak dış politika ve güvenlik Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Kosova ve Sırbistan temsilcilerinin önümüzdeki hafta bir araya geleceğini doğruladı.

Borrell, “İki tarafı, Kosova ve Sırbistan’ı gelecek hafta burada, Brüksel’de yapılacak bir kriz yönetimi toplantısına davet edeceğim.” dedi.

Borrell’in Aleksandar Vuçiç ve Albin Kurti’yi davet ettiği bilgisi sözcü Peter Stano tarafından doğrulandı.

Diplomatik kaynaklar, RSE’ye bu toplantının bir diyalog turu olarak değil, kriz yönetimi konulu bir toplantı olarak değerlendirilebileceğini vurguladı.

Borrell, diyalog sürecinin Kosova’nın kuzeyindeki gerilim yatışana kadar duraklatılacağını bizzat doğruladı. Kurti’yi 14 Haziran Perşembe günü gönderdiği bir mektupla bilgilendirdi. Avrupa diplomasi başkanı, özellikle Kosova’nın kuzeyindeki gerilimler ışığında, AB’nin NATO ile işbirliğini önemli olarak değerlendirdi.

Yetkili, Brüksel’in Kosova’dan üç polis memurunun tutuklanması sırasında tam olarak ne olduğuna dair gerçekleri ortaya çıkarmak için hala çalıştığını doğruladı.

Borrell, “Bu arada, sahada durumun sakinleşmesi için çağrıda bulunmalıyız. Durumun her geçen gün daha da kötüye gittiğini görüyoruz. Yeniden kriz yönetimi moduna girdik.”/Balkan Postası

Ilgili Haberler