SIRBİSTAN ÖZEL KUVVETLERİNİN KOSOVA’YA GİRMEDİĞİNİ İDDİA EDİYOR

Kosova Polisi, sınır görevlilerinin üçünün Kosova’nın kuzeyindeki sınır hattında Sırp güçleri tarafından pusuya düşürüldüğünü bildirdi. Sırbistan ise tutuklananların Sırbistan topraklarının derinliklerinde olduğunu iddia ederek ve uluslararası soruşturma çağrısında bulundu.

Kosova polisi, memurların Kosova’nın kuzeyindeki sınır hattı üzerindeki Leposaviç belediyesine bağlı Tresava – Bare kasabasında devriye gezerken kaçırıldığını bildirdi. Sırbistan İçişleri Bakanlığı ise polislerin “orta Sırbistan topraklarının derinliklerinde” tutuklandığını iddia ediyor.

Sırbistan Hükümeti Kosova Dairesi Müdürü Petar Petkoviç, Kosova Polisinin üç üyesinin kaçırılmadığını, tutuklandığını vurguladı ve bu da Sırp polisi tarafından doğrulandı.

Petkoviç, “Sırbistan topraklarının derinliklerinde saat 12: 38’de Raşka belediyesine bağlı Gnjilica köyü bölgesinde tutuklandılar” dedi.

Petkoviç, Priştine’den Sırp “Kobralar”ın kendi polislerini kaçırdığı yönündeki iddialara yanıt vererek, Sırp polislerinin Kosova topraklarına ayak basmadığını iddia etti. Ona göre Sırbistan, uluslararası bir soruşturmaya ve “Amerikalılar ve İngilizlerin Sırp polislerinin Kosova topraklarına girmediğini göstermek için uydu görüntüleri sağlamasına” hazır.

Sırbistan MUP’nin terörle mücadele biriminin, topraklarında otomatik silahlarla donanmış polisler tespit ettiğini belirtti.

Tutuklanan polis memurlarını “terörist” olarak nitelendirdi ve yanlarında “tehlikeli bir suç işlemelerine” izin verecek haritalar, GPS cihazları ve diğer gözetleme ekipmanları olduğunu belirtti.

Sırbistan İçişleri Bakanlığı “Srbija” Sarayında olağanüstü bir basın toplantısı düzenleyerek, Genel Sekreter Željko Brkić, Sırp polislerinin sınıra yakın olmadıklarını ve 1244 sayılı Kararı ihlal etmediklerini belirtti./Balkan Postası

Ilgili Haberler