KOSOVA: SIRP “KOBRALAR” ÜÇ KOSOVA POLİSİNİ KAÇIRDI

Kosova Polisi, Kosova Cumhuriyeti topraklarının derinliklerinde, ülkenin kuzeyindeki sınır bölgesinde üç sınır devriye görevlisinin kaçırıldığını duyurdu.

Üç Kosovalı polisin Sırp “Kobra” birliği tarafından kaçırıldığını öğrenirken, Sırp basını Sırbistan İçişleri Bakanlığı’nın Kosova polislerinin orta Sırbistan topraklarında tutuklandığına dair açıklama yaptı.

Açıklamada, bu olayda bir sınır polis birimi olan Kosova Polisinin (KP) Kosova Cumhuriyeti topraklarının iç kesimlerindeki Tresave/Bare kasabasındaki kontrol noktasında, suç grupları tarafından yasa dışı geçiş ve kaçakçılık için kullanılan yasa dışı yolların denetleme noktasında olduklarını açıkladı.

Açıklamada “Bugün öğle saatlerinde 3 sınır polisinden oluşan polis birimi, kontrol noktası yakınında maskeli ve silahlı kişi/kişileri fark ettiklerini bildirdiler. Yardımcı birimler olay yerine geldiklerinde sadece resmi aracın olay yerinde olduğunu gelen polisleri ise fark etmediler.” Kosova polisi yaptığı açıklamada, diğer polis birimleri ve KFOR da dahil olmak üzere diğer güvenlik kurumlarının polislerin Sırp güçleri tarafından kaçırıldığından şüphelenildiği için derhal bu bölgeye doğru hareket ettiklerini belirttiler.

Sırp güçleri tarafından kaçırıldığından şüphelenilen polislerin güvenlikleri için somut adımlar atılması amacıyla, polislerin bir an önce serbest bırakılarak Kosova’ya geri gönderilmeleri için tüm yerel ve uluslararası mekanizmalarla temasa geçildiği belirtildi.

Pek çok Sırp medyası, Sırp özel birimlerinin Kosova polis memurlarını  “orta Sırbistan”da tutukladıklarını iddia ediyor. Özel kuvvet olduklarını ve yanlarında haritalar ve iletişim ekipmanlarının bulunduğunu belirtiyorlar./Balkan Postası

 

Ilgili Haberler