BOSNA HERSEK’TE MUZ KUTULARINA PAKETLENMİŞ 124 KİLO KOKAİN BULUNDU

Bosnalı yetkililer, güneybatıdaki Siroki Brijeg kasabasındaki bir depoda işçiler tarafından muz kutularına paketlenmiş 124 kilo kokain bulundu.

Bosna Devlet Soruşturma ve Koruma Dairesi (SIPA) Pazartesi günü, Siroki Brijeg kasabasındaki bir depoda muz kutularında bulunan 124 kilogram kokain ele geçirildiğini doğruladı.

SIPA’nın sözcüsü Jelena Miovcic, BIRN’e “Ele geçirmeyi doğrulayabilirim, müfettişler üzerlerine düşeni yaptılar, ancak devam eden soruşturma nedeniyle daha fazla ayrıntı veremiyorum” dedi.

Bosna basınında çıkan haberlere göre, bir meyve ve sebze ithalat şirketindeki işçiler şirketin deposunda kutular içinde paketlenmiş kokain buldular.

Tahminlere göre, ele geçirilen uyuşturucunun piyasa değeri yaklaşık 10 milyon avro olup, bu durum Bosna-Hersek tarihindeki en büyük uyuşturucu ele geçirme vakalarından biriolarakkaydedildi.

Bu, polisin Bosna depolarında uyuşturucu sevkiyatı bulduğu ilk olay değil.

Geçen yıl Ağustos ayında, Sırp Cumhuriyeti Polis İdaresi Doboj kentindeki bir depoda kaza sonucu ortaya çıktığı bildirilen 73 kilo kokain ele geçirdi.

Nisan 2021’de Tuzla şehrinde bir şirket muz sevkiyatı sipariş etti ancak yerine 500 kilogram kokain içeren bir konteyner aldı.

Polis, Hırvatistan’ın Ploce kentindeki bir limanda kargoyu alacak birinin gelmesini bekledi, ama kimse almadı.

Ocak 2022’de Karadağ’da yine muz kutularında paketlenmiş yaklaşık 400 kilo kokain bulundu./Balkan Postası

 

Ilgili Haberler