BOSNALI ÇOCUKLAR, KUŞATMA ALTINDAKİ SARAYBOSNA’DA KATLEDİLEN ÇOCUKLARIN ANMA GÜNÜNDE BİR PERFORMANS SERGİLEDİ

1992’den 1995’e kadar kuşatma altındaki Saraybosna’da katledilen çocukların anısına bugün 1.601 çocuk bir performans sergiledi.

Saraybosna kuşatmasında şehit olan çocukları Anma Günü münasebetiyle bugün Saraybosna Çocuk Meydanı’nda 1.601 çocuk tarafından gösteri düzenlendi.

KS Meclisi ve KS Hükümeti ve Saraybosna Kuşatması 92-95’te Katledilen Çocukların Ebeveynleri Derneği, katledilen çocukları anarak bugün bir gösteri  düzenledi.

Anma etkinliği, kuşatma altındaki Saraybosna’da katledilen çocukların Anma Günü’nü anıyor. Katledilen çocukların çok sayıda delegasyonu, ebeveynleri ve arkadaşları uygun bir programla saygılarını sunmak için Saraybosna Çocuk Meydanı’nda toplandı.

Denis Bećirović, Željko Komšić, Nermin Nikšić, Refik Lendo, Nihad Uk, Isak Ramo ve diğer yetkililer de saygılarını sundular.

Kuşatma Altındaki Saraybosna’da Katledilen Çocukların Ebeveynleri Derneği Başkanı Fikret Grabovica, bugün gazetecilere verdiği demeçte, 5 Mayıs Saraybosna’da Katledilen Çocukları Anma Günü münasebetiyle bugün 1.601 çocuğun koroda sahne alacağını söyledi.

“Tam da çocuk cinayetinden yargılanan olmadığı için bugün koroda 1.601 çocuk bulunacak. Bu sembolik çünkü kuşatmada öldürülen çocuk sayısı bu.” .

Kuşatma altındaki Saraybosna’nın Büyük Park yakınında katledilen çocukları anısına yapılan anıtın yanında bulunan mesire yerindeki çalışmalar nedeniyle yaklaşmak mümkün olmadığı için çiçek ve çelenk konulmadı./Balkan Postası

Ilgili Haberler