HIRVATİSTAN: MALEVAC’TA İSLAM MERKEZİ’NİN İNŞAATINA BAŞLANDI

Hırvatistan Cumhuriyeti İslam Cemaati Meşihat başkanı Aziz Efendija Hasanović, burasının bir toplanma ve birliktelik yeri, bir diyalog ve karşılıklı saygı yuvası olacağını söyledi.

Hırvatistan Cumhuriyeti’nin Cetingrad Belediyesi’ne bağlı Maljevac kasabasında İslam Merkezi inşaatının temeli atıldı. Bayram vesilesiyle Bosna-Hersek ve Hırvatistan’dan çok sayıda Müslüman bir araya geldi ve merkezin Müslümanların birliğinin ve aynı zamanda diğer inananlarla bir arada yaşamanın sembolü olacağına dikkat çekti.

“Burası bir toplanma ve dostluk yeri, bir diyalog ve karşılıklı takdir yuvası olacak. Maljevac’taki İslam merkezi, Cetingrad, Vojnić, Glina ve Topusko’dan oluşan bu üç veya dört belediyenin bulunduğu bölgede yaşayan Müslümanların ihtiyaç ve ihtiyaçlarını yansıttığı için kendi özel değerine sahiptir, çünkü bu bölgelerin Müslümanları sahip olacaklardır. manevi ve kimlik varlıklarının dini ve kültürel olarak güçlendirilmesi için yeterli bir dini alan. İslam Cemaati Başkanı Aziz Efendija Hasanović, “İslam Cemaati Camii, yeni bir İslam merkezinin inşası olan bu övgüye değer ve Allah’ın hoşnut olduğu işi inşa etmek için bu projeyi destekliyor çünkü bu, Hırvatistan’daki Müslümanların gururu ve memnuniyeti anlamına gelecek” dedi. Hırvatistan Cumhuriyeti’nde cami…

Bihaç müftüsü ve Bosna Hersek İslam Cemaati temsilcisi Hafız Mehmed Efendija Kudić, Bosna Hersek İslam Cemaati’nin bu projeyi desteklediğini ve Hırvatistan’daki Müslümanların durumunu takdir ettiğini söyledi.

“Bosna-Hersek’teki İslam toplumu, Bosna-Hersek topraklarında İslami kimliği besleyen bir kurumdur, ancak kesinlikle Müslümanların diğer inananlarla bir mozaik içinde bütün bir toplum oluşturduğu Hırvatistan Cumhuriyeti gibi anavatan vakıflarının dışında da. Hırvatistan’daki İslam toplumunun durumunu takdir ediyoruz. 1916’dan bugüne kadar Hırvatistan İslam’ı dini bir cemaat olarak tanımıştır ve diğer taraftan gerekli tüm faaliyetler Müslümanların diğer dini cemaatlerle ortak yaşamasının bir parçasıdır. Kudić, “Bugünün mihenk taşı barış, beraberlik ve insanlık ve bir arada yaşama mesajıdır” dedi.

Hırvatistan Cumhuriyeti’ndeki İslam Cemaati Camii’nin tahminine göre bu projenin inşaat bedeli 1.5 milyon avro civarında ve inşaatın 2-3 yıl içinde tamamlanması gerekiyor.

Hırvatistan’daki İslam cemaatinin şu anda Rijeka, Umag ve Sisak’ta tesisleri var, yakında Osijek’te çalışmalara başlanacak ve diğer şehirlerde de inşaat planlanıyor.

 

Ilgili Haberler