TÜRKİYE’DEKİ DEPREMZEDELERE YARDIM EDEN BOSNA HERSEK EKİBİNE CESARET NİŞANI

Türkiye ve Suriye’de meydana gelen deprem nedeniyle Bosna Hersek’ten depremzedelere yardım için giden Bosna Hersek’li arama kurtarma ekiplerinde Cesaret Nişanı verilmesi için imza kampanyası başlatıldı.

İmza kampanyasını başlatan Ismail Šehić, Bosna Hersek Bakanlar Kurulu, Bosna Hersek Federasyonu Parlamentosu ve Hükümeti ile Sırp Cumhuriyeti Ulusal Meclisi’nden bir resepsiyon düzenlemesini istediğini belirtti.

 

Açıklamayı aynen aktarıyoruz:

Bu korkusuz insanlar, son 100 yılın en güçlü depremlerinden biri olan ve kurtarma sırasında bile yüzlerce depreme neden olan son derece tehlikeli durumlarda insanları, çocukları ve hatta tüm aileleri kurtarmanın zorluğuyla karşı karşıya kaldı. Bosna-Hersek’ten gelen kurtarma ekipleri, cesur ve özverili eylemleriyle sadece beceri ve özverilerini değil, aynı zamanda ölçülemeyen insanlıklarını da gösterdiler. Kurtarma ekiplerinin bir parçası olan kızlarımız, erkek çocuklarımız, ailelerimiz ve hatta köpeklerimiz Boşnakların ve Hersek’in ne kadar yürekli olduğunu bir kez daha gösterdi.

Fedakarlıkları ve cesaretleri son derece değerlidir ve cesaret madalyasının verilmesi, yorulmak bilmeyen çabalarının adil bir takdiri olacaktır. Bunu yetenekleriyle gösterdiler çünkü verilere göre  en fazla sayıda insan  kurtaran ilk üç takım arasında yer alıyorlar.

Bu eylem, aynı zamanda, başkalarını kurtarmak için hayatlarını riske atmaya hazır olanları tanımanın ve takdir etmenin önemine dair bir mesaj da verecek ve Bosna-Hersek devletinin, kendisini içtenlikle ve yürekten temsil eden herkese minnettar olduğunu göstermesi için bir mesaj verecektir!

Kurtarma ekiplerimiz insanlıklarını ve cesaretlerini ilk kez göstermiyor. Bunu bize her gün Bosna Hersek’in yollarında, dağlarında, nehirlerinde ve göllerinde kanıtlıyorlar. Bunlar başkalarına yardım etmek için yaşayan saf kalpli insanlar!

Ve siz, sevgili insanlar, sevgili Boşnaklar ve Hersekliler, nerede olursanız olun, bu dilekçeyi imzalayarak, en kötü zamanlarında olağanüstü eylemleriyle öne çıkan Bosna Hersekli kurtarma ekiplerine Cesaret Nişanı verilmesi çağrısını destekleyin./Balkan Postası

Ilgili Haberler