ARNAVUTLUK BAŞBAKANI EDİ RAMA BİRLEŞİK ARAP EMİRLİKLERİNİ ZİYARET ETTİ

BAE Devlet Başkanı Majesteleri Şeyh Muhammed bin Zayid El Nehyan, BAE’yi ziyaret eden Arnavutluk Başbakanı Edi Rama’yı kabul etti.

Qasr Al Bahr Majlis’te gerçekleşen toplantıda, BAE Devlet Başkanı Şeyh Mohamed Rama’yı memnuniyetle karşıladı ve karşılıklı iş birliğini sürdürme ve iki dost ülke arasındaki ikili ilişkileri geliştirme konusundaki istekliliğini dile getirdi.

Rama, Arnavutluk Devlet Başkanı Bajram Begaj’ın selamlarını ve en iyi dileklerini iletti ve Cumhurbaşkanı Majesteleri Şeyh Mohamed selamlarına karşılık verdi.

İki taraf, iki ülke arasındaki dostluk bağlarının daha da güçlendirilmesi umutlarını da görüşerek Kasım 2020’de imzalanan ekonomik iş birliği anlaşması ışığında başta ekonomi, yatırım ve ticaret olmak üzere çeşitli cephelerde iş birliğini geliştirmenin önemini vurguladı.

Ayrıca, sürdürülebilir ekonomik kalkınma hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olmak için ikili bağlarını ilerletme konusundaki karşılıklı istekliliklerini de vurguladılar.

Devlet Başkanı Majesteleri Şeyh Muhammed ve Rama ayrıca, karşılıklı endişe uyandıran birkaç bölgesel ve uluslararası konuyu görüştüler.

Toplantıya Devlet Başkanlığı Mahkemesi Özel İşler Danışmanı Şeyh Muhammed bin Hamad bin Tahnoun El Nehyan, Dr. Ali Rashid Al Nuaimi ve Muhammed El Abbar katıldı.

Ilgili Haberler