Rus Dışişleri Bakanı Lavrov Belgrad’ta

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov Belgrad ”Nikola Tesla” Havaalanına indi. Havaalanında, dışişleri bakanını Sırbistan Dışişleri Bakanı İvica Daçiç ve Rusya’nın Belgrad büyükelçisi Aleksandar Bocan Kharçenko karşıladı.

Belgrad’ta temaslarına başlayan Lavrov Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vuçiç ile Cumhurbaşkanlığı konutunda bir araya geldi.

Cumhurbaşkanlığı konutunda gerçekleştirilen görüşmeye, Sırbistan Cumhurbaşkanı Vuçiç’in yanında Kosova kordinasyon şefi Marko Curiç, Sırbistan Dışişleri Bakanı İvica Daçiç ve Rusya’nın Sırbistan büyükelçisi Aleksandar Bocan Kharçenko katıldı.

Bu görüşmenin ardından Lavrov Sırp Patrikhanesinin başı Aleksandar İriney ve İçişleri Bakanı Nebojsa Stefanoviç ile görüşecek.

Lavrov’un Belgrad’ı ziyaretinin amacı Sırbistan’ın 27 Haziran’da Kosova heyeti ile Washington’da görüşeceği konular olacak.

Lavrov Vuçiç ve Daçiç ile görüşmesinden önce yaptığı açıklamada Sırbistan heyeti ile Kosova konusunda Washington’da yapılacak olan görüşmede görüşülecek konular hakkında istişare edeceğini bildirdi.

Lavrov gün içerisinde aynı zamanda Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı konseyi üyesi Milorad Dodik ile bir araya gelecek./Balkan Postası

 

Ilgili Haberler